10:31 Bulochkalar | |
Muborak Ramozon oyida bekalarimiz, singillarimiz va opalarimiz uydagilarni bir birinidan shirin taomlar va shirinliklar bilan xushnud etishda davom etmoqda. Bugun biz ham sizlarga yordam maqsadida mazali bulochkani tayyorlashni o'rgatmnoqchimiz. Umid qilamiz bu shirinlik sizlarga yoqadi deb. Masalliqlar: (25-30ta uchun)
Tayyorlash:Bulochka hamiri Sutga 0.5stakan qaynoq suv quyamiz va shakar solamiz. Tuxumni alohida aralashtirib olib, so’ngra sutli aralashmaga solamiz Unning o’rtasini chuqurcha qilib, chuqurchaga aralshmani quyib, ustidan drojani solamiz. Sutli aralashmaga unni cheka qismdan olib aralashtiramiz va tezda 1stakan unni ham solib aralashtiramiz.0.5 stakandan ko’proq un(3/4stakan) solib, hamir bilan aralashtiramiz. 3daqiqaga yaqin hamirni mushlaymiz va zuvala qilib, ustini yopib ikki barobar oshguncha(1-2soat,manda 2soat) issiq qilib o’rab qo’yamiz. Hamirimiz oshgach undan bemalol bulochkalar qilsak boladi. BUlochkalarni shaklga keltirvolgandan so’ng, ustiga tuxum surib, 30daqiqa oshishi uchun qo’yib qo’yamiz. 190Cda 20daqiqa pishiramiz, duxovka o’rta qismida. Shaklga keltirish:Manba: Maslahat.uz | |
|
Всего комментариев: 0 | |