Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

grfsdfsfsdf...fsdfsd

Payshanba, 28.11.2024
Главная » 2012 » Noyabr » 22 » Mevali Tvorogli Tort
10:28
Mevali Tvorogli Tort

Xurmatli qo’l gul bekalarimiz, bugun sizning e’tiboringizga anitiqa desertni taqdim etamiz. Umid qilamiz, bu tvorogli shirinlik sizlarga yoqadi deb. Uni tayyorlash sizdan bir oz ko'proq vaqt talab qilsada, bu shirinlik tufayli siz mehmonlarni va yaqinlaringizni hursand qilishingiz mumkin.

Kerakli mahsulotlar:

Biskvit uchun:

  • 3 ta tuxum
  • 50 gramm shakar
  • Vanillin 1 choy qoshiq limon sharbati
  • 75 gramm un
  • Yarim qoshiq oshirgich (разрыхлитель)

Nachinka uchun:

  • 350 gramm tvorog
  • 300 – 350 gramm qaymoq (33-35%)
  • 3 osh qoshiq limon sharbati
  • 4-5 stakan shakar
  • 1 ta jelatin + 100 gramm sut

Bezak uchun:

  • Qulupnay yoki maymunjon (agar muzlatilganidan foydalanilsa, ortiqcha suvi qolmasin)
  • Rangsiz jele (Olma yoki uzum sharbatining jelesi ham bo’ladi)

Tayyorlanishi:

Tuxum oqini sarig’idan ajratamiz. Oqini yaxshilab ko’pirtirib, sarig’ini ham qo’shamiz va yana ko’paytiramiz. 2 qoshiq qaynoq suv qo’shamiz. Shakarni oz-ozdan qo’shib ko’pirtiramiz va vanilinni ham qo’shamiz. Ochiq rangga kirmaguncha yana ko’pirtiramiz. So’ngra limon sharbatini qo’shamiz. Hammasini yana yaxshilab aralashtirib ko’pirtiramiz.

Unni oshirgich bilan aralashtirib, massaga ralashtiramiz. Hammasini yaxshilab aralashtirib, 200 gradus darajadagi issiq pechkada 8 daqiqa davomida pishirvolamiz.

Nachinka tayyorlash:

Jelatinni sutga aralashtirib, 30-40 daqiqaga qoldiramiz. Tvorog, shaker, limon sharbatini mikserda aralashtirib, qaymoq qo’shamiz va yana aralashtiramiz. Bu massaga jelatinni ham qo’shamiz. Qolipga solib 2 soatga sovutgichga joylashtiramiz.

Bezatish:

Tayyor mevalarni qaymoqli tavorogli qavatning ustiga terib chiqamiz, bu sovutgichda kuchli qotgan bo’lmasligi lozim, mevalar biroz bo’lsa ham botib turishi kerak. Tayyor bo’lgach ustidan jele quyamiz. Tayyor tortni bir kechaga sovutgichda saqlaymiz.

Ertalab uni qolipdan olib, ortiqcha joylarini kesamiz va biskvitnng urvoqlarini sepib chiqamiz. Tortimiz tayyor, yoqimli ishataha!

Manba: Maslahat.uz
Категория: Oshxona | Просмотров: 2027 | Добавил: Nodirbek | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]